Aida

IMG_7313


Virallinen nimi: Safirrubir Winter Pearl
Syntymäaika: 25.10.2013
Rotu: Shetlanninlammaskoira

Kotioloissa Aida on rauhallinen - se ei oman perheen kanssa jaksa kotioloissa turhia hötkyillä. Aida löytyykin kotoa useimmiten päiväunilta omien ihmisten lähettyviltä... :D Aida on kuitenkin hieman arka erilaisia ääniä kohtaan ja vieraita miehiä kohtaan se on todellinen miesrasisti. Suuri työ yritettiin pentuaikana tehdä eikä silloin ongelmia ollutkaan, mutta Aidan kasvaessa neiti päätti, että miehet eivät ole hänen luottamuksensa arvoisia kuin harvoissa ja valituissa tilanteissa (+ silloin kun niillä on nameja!).

Pidättyväisyys kuitenkin unohtuu Aikun lempiharrastuksen parissa. Nimittäin agility, se on parasta mitä Aida tietää. Siellä saisi vaikka pommi räjähtää vierellä, niin ei haittaisi, kunhan vain saa suorittaa esteitä! Vauhtia neidiltä löytyykin niin paljon, että ohjaaja on toden teolla saanut alkaa opettelemaan eteenpäin pinkomista. Agilityssä Aida on äärettömän hieno ohjattava, mutta myös hyvin haastava, sillä se lukee ohjaajan pienimmätkin liikkeet ja tekee niiden mukaisesti. Aidan ohjaaminen on siis äärimmäisen opettavaa, sillä radalla riittää, kun varpaat osoittavat sentin väärään suuntaan, niin Aida on jo toteuttamassa kyseistä pyyntöä. Oli se sitten tarkoitukseton tai tarkoituksellinen käsky. :D

Agilityn lisäksi harrastamme rallytokoa. Kisaamme alokas-luokassa, josta meillä on jo kaksi tulosta. Lähitulevaisuudessa siis toivottavasti kisaamme avoimessa! 

Koulutettavuudeltaan Aida on ollut aina helppo. Esimerkiksi vapaana olemista ja luoksetuloa en muista edes varsinaisesti treenanneeni, vaan ne ovat tulleet neidiltä luonnostaan. Niin peruskäskyt kuin agilityn salatkin ovat olleet Aidalle helposti opetetttavissa, se ymmärtää asiat niin nopeasti. Se tahtoo aina tehdä kaikkensa miellyttääkseen. Aidasta usein kuuleekin vieraiden suusta, että "Se on niin ihanan helppo ja tahtoo tehdä kaikkensa sun kanssa!". Aida on myös todellinen treenitosikko. Treenitilanne on Aidan työtä ja siellä se ei siedä yhtään ylimääräistä sähellystä toisten koirien kanssa. Treeneissä ja kisoissa Aida haluaa keskittyä vain siihen mitä tehdään, eikä sitä voisi vähempää kiinnostaa ympärillä tapahtuvat asiat. Sanoisin, että Aida on luonteeltaan melko täydellinen harrastuskoira; sillä on hirmuinen motivaatio, paljon miellyttämisenhalua ja se on nopea oppimaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)