tiistai 24. tammikuuta 2017

Tavoitteet Jannin kanssa 2017

Hui, ensimmäiset kunnon tavoitteet Jannin kanssa! Jotenkin hassua ajatella, että periaatteessa Jannin kanssa saisi kisata agilityä jo tänä vuonna syksyllä. Miten ihmeessä sekin on mahdollista? Noh, me ei kuitenkaan vielä tämän vuoden tavoitteeksi olla kisaamista ajateltu agilityn osalta, paitsi epävirallisissa kisoissa. Haluan antaa koiran kehittyä rauhassa ja lähdetään sitten ensi vuonna kisakentille asti. Onhan tässä työmaata kuitenkin ilman kisakenttiäkin!

IMG_20161214_095306

Näillä ajatuksilla me lähdemme Jannin kanssa tähän vuoteen:

- Rallytokon alo-liikkeet kuntoon. Seuraamiseen lisää varmuutta ja rauhaa. Neiti on aika hätäinen ja kova touhaamaan eli rauhaa, rauhaa, rauhaa ja malttia, paljon. Sen kautta tulee myös liikkeet kuntoon pikku hiljaa. Etenkin vasemmalle kääntymiset ovat vaikeita. Niihin superisti treeniä. 

- Rallytokon alossa kisaaminen, mahdollisesti myös nousu avoon. Jannihan on jo kisaikäinen, mutta en ihan vielä tahdo lähteä kisakentille. Täytyy saada sitä ennen varmuutta, koska en itse pystyisi olla rento kisatilanteessa jännittäessäni osaako koira kaiken mitä vaaditaan. Ehkä loppukeväästä ensimmäisiin kisoihin ja syksyn mittaa siirtyminen avoon toivottavasti. 

- Agilityssä kisamittaisen radan suorittaminen (eli siis, että pystymme loppuvuodesta jo tehdä sen n. 20 estettä, ei kuitenkaan kiirettä). Tällä hetkellä olemme menneet maksimissaan 6 estettä peräkkäin, eli matkaa on vielä. Meillä ei kuitenkaan ole mikään kiire, tässähän on vielä melkein vuosi aikaa täyttää tämä tavoite. Neiti on kuitenkin ihan kakara vielä. Hirveän pätevä se on!

- Kontaktiesteiden opettelu, kontaktit kuntoon vuoden loppuun mennessä. (Emme ole vielä edes aloittaneet.) Jep, mä olen sitten päätynyt, että juoksukontaktit haluan Jannille. Siinä meillä onkin työmaata, kun ne on sitten ensimmäiset juoksukontaktit, jotka mä koulutan! Eiköhän me onnistuta, kun vielä saadaan vähän vinkkejä ja aletaan sitten pikku hiljaa tekemään. Juoksukontakteista on kuitenkin varmaan mahdollisuus siirtyä pysäytyskontakteihin, jos juoksarit ei otakaan sujuakseen millään. 

- Kepit kuntoon. Niitä ollaan aloitettu pikku hiljaa, mutta niidenkin kunnollinen opettelu odottaa syksyä. Tehdään vain alkeita ja pieniä juttuja tässä rauhakseen. Mutta loppu vuodesta Janni ne jo osaa!

- Yhteisen "sävelen" löytäminen agilityssä. On melkoista opettelua itselle, kun ohjannut vain mini-koiria ja nyt pitäisi oppia myös maksi-koiran ohjaamiseen. Se on aivan erilaista, kuin minin. Jannillakin on todella pitkä laukka, joten sekin jo aiheuttaa itselle hankaluutta arvioida hyppypaikat ja niin edelleen. Mutta eiköhän me opita! Janni on kuitenkin niin taitava jo nyt, että eiköhän me yhdessä opita. 

- Käännösten ja erilaisten ohjaustekniikoiden treenaaminen ja hallitseminen. On vielä paljon ohjauksia, joissa Jannin ajatus sekoaa eikä se ymmärrä mitä pyydetään. Niimpä treenaamme tänä vuonna kaikenlaiset sylikäännökset, valssit, viskit, persjätöt ja niin edelleen. Pikku hiljaa nämäkin. 

- Näyttelyistä 18 kk iän jälkeen vähintään H. Sitten olisi se "harrastus H" eikä meidän enää ikinä tarvisi mennä näyttelykehiin. 

- Agilityn epävirallisissa kisoissa starttaaminen ja kisafiiliksen hakeminen. Nyt voisimme jo pian mennä vaikka johonkin putkiralli-luokkaan, keväämmällä/kesällä mölleihin ja sitten aina mitä enemmän loppuvuotta kohti mennään, niin pikku hiljaa myös vaikeammille radoille. Ihanaa päästä jo Janninkin kanssa pian opettelemaan kisafiilistä! Ollaan sitten kunnolla valmiita virallisiin kisoihin, kun joskus ensi vuonna niihin lähdemme!

- Canicross-tyyppisen juoksun aloittaminen. Jep, mä tahdon alkaa liikkumaan enemmän ja kun se on muuten niin hankalaa, niin josko se koiran kanssa innostaisi enemmän. Lähdetään siis kesällä vähän tällaista treenailemaan, katsotaan miten Janni oppii vetämään ja pysynkö mä perässä!

Paljon on treenattavaa ja nämäkin tavoitteet liittyvät harrastuksiin. Toki meillä on Jannin kanssa vielä paljon asioita, joita täytyy oppia arjessakin. Mutta ne tulevat tässä rauhakseen arjen mukana. Hassua ajatella, että se on melkein 1 v ja 10 kk tämän vuoden loputtua! Aika hurjaa. 

nimijuttu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)