maanantai 16. tammikuuta 2017

Rallytokokisat x 2

Heipähei ja ihanaa alkanutta vuotta 2017! Koneen aukaisu on tässä jonkin aikaa tuntunut olevan kovin työlästä, joten näin myös blogin päivitys on jäänyt. Kaikkea on taas touhuiltu koirien kanssa ja yhtenä juttuna: olemme aloittaneet Aidan kanssa kisauramme rallytokon parissa. 

Kahdet rallytokokisat olemme nyt käyneet. Ensimmäiset olivat Tampereella 18.2.16, jolloin osallistuimme meidän molempien ensimmäisiin rallytokokisoihin. Sieltä saimme alo-luokasta 96/100 pistettä, eli melkoisen hyvin näin ensikertalaisiksi! Toiset kisat olivat 8.1.17 Isojoella, josta nappasimme 92/100 pistettä. Nyt enää olisikin jossain käytävä yhdet kisat ja tehtävä tulos, jotta pääsemme avoimeen luokkaan kisaamaan. Meidän täytyisi kyllä nyt alkaa kunnolla treenaamaan, sillä avoimessa on paljon asioita, joissa emme ole vielä kisavalmiita. Nyt kuitenkin videoiden pariin. 


Tältä radalta siis pisteitä 96/100. Pistevähennykset tulivat neljänneltä kyltiltä, jossa siis koiran piti tulla eteeni istumaan, sitten askellukset taakse ja koira takaisin sivulle. Kyltti on meille vaikea ja sitä olemmekin yrittäneet nyt treenailla. Kolme pistettä väheni siitä, kun uusimme kyltin Aidan tullessa sivulle istumaan liian aikaisin. Lisäksi samalta kyltiltä tuli -1 p vinoudesta (uusiessa koira tuli eteen vinoon). Muuten rata sujui hyvin ja olen jotenkin todella tyytyväinen etenkin tuohon hitaasti-kyltin suoritukseen. Siinä on aivan selkeät tempon muutokset! Turhaan jännitin miten Aida toimii rallyssa Tampereen hallissa, sillä olemme siellä tehneet pelkästään agilityä aiemmin!


Isojoen kisoista pisteitä tuli siis 92/100. Radalla Aida haahuili hieman tavallista enemmän enkä oikein meinannut saada siihen sellaista kontaktia kuin yleensä. Näimpä uusimme kaksi eri kylttiä, kun koira ei tehnytkään ihan niin kuin halusin ja olisi kuulunut tehdä. Toinen uusiminen oli turha, tuomari sanoi, ettei olisi ensimmäisestä suorituksesta sillä kyltillä antanut virhepisteitä ollenkaan. Minusta kuitenkin näytti siellä radalla ollessa, että koira jäi aivan liian kauas ja vinoonkin vielä, joten uusimme. Ei se sitten videolta enää niin pahalta näytäkään, mutta tehty mikä tehty. Tulos kuitenkin ja hyväkin vielä. Uusimisten lisäksi parissa kohtaa talutin pääsi hieman kiristymään, joten niistä -2 p.

Näiden ratojen jälkeen on hyvä jatkaa kohti seuraavia kisoja! Täytyy olla kyllä ylpeä meidän suorituksista, niin hyvin ne ovat menneet näin aloittelijoille. Katsotaan miten meidän sitten käy, kun avoimeen päästään siirtymään! :D

nimijuttu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)