perjantai 1. huhtikuuta 2016

Agilitykisat Tampere 28.3.2016

Heippahei, vihdoin täällä! Kevät on lähtenyt vauhdikkaasti käyntiin, sillä olen itse ollut työharjoittelussa eikä näin ollen ole aika eikä energia riittänyt mihinkään ylimääräiseen. Uusi blogikin on jäänyt vallan sivuun, mutta nyt on aika ryhdistäytyä. 

Tulin innoissani kirjoittamaan, ajatuksenani lisätä kuvia Yyterin koirarannalta. Kävipä siinä sitten kuitenkin niin, että yksikään kuva ei ollut tarkentunut oikein, koska linssi oli ollut likainen.... :D Jep jep, se siitä, että mulla kerrankin oli kamera matkassani! Löydettiin rannalta kaiken lisäksi ihana shelttipentu, viisi kuukautta vanha, ja Aida leikki sen kanssa pitkään. Olisi ollut niin kiva lisätä näistä leikeistä kuvia tännekin, mutta ehkä sitten ensi kerralla!

Onneksi agilitykisoista riittää videoita jaettavaksi, joten tässä niitä tulee! Aloitetaan uusimmista ja jatkan seuraavaan postaukseen vanhempia videoita.


Aloitimme maanantaina agilityradalta, josta sitten hyvästä alusta huolimatta tuli hylky. Ensin keppivirhe, johtuen siitä, että tuollaista keppikulmaa olemme loppu viimeksi treenanneet aivan liian vähän ja toisekseen en selvästikään osannut ohjata koiraa kepeille riittävän selkeästi. Hylkäys tuli, kun koira ei lähtenytkään takaa kiertoon melko loppupäässä rataa. Harmittaa, kun videosta ei näe, mitä siellä oikein tapahtuu, mitä oikein tein väärin. Luotin varmaan liikaa, että koiran kaari veisi sen automaattisesti takaakierrolle, mutta se kääntyikin tiukemmin ja sitten alkoi vain tarjoamaan jotain, jotta pääsisimme jatkamaan. 


Hyppyradalla meno oli jo tosi toimivaa, mutta oman mokan takia tuli hylky jo melko alussa! Koira jäi selän taakse ja hyppäsi esteen väärään suuntaan. Siihen asti ja sen jälkeen homma toimi, joten eipä oikeastaan harmita. Hyppyradoilla olen usein jäänyt jälkeen, kun koira on niin nopea, mutta tällä radalla olin pääasiassa hyvin hommassa mukana.


Agirata, jonka videon olen kattonut ainakin 101 kertaa, niin hyvältä ohjaaminen tuntui radalla ja niin kivalta meno näyttää videolla! Kaikki meni nappiin ja sen ansiosta etenemä 4,55 m/s, jolla sitten irtosi sija 3/45 sekä Sert-A. Nyt meillä onkin kaksi Sert-A:ta kasassa eli ensi vuoden alkuun mennessä tarvisi saada vähintään H haettua jostain näyttelyistä, jotta saisin Aidan agilityvalioksi. Vielä kaarteita pienemmiksi ja kontaktit nopeammiksi, niin vitsit, kun etenemät alkaa näyttää entistäkin paremmilta!

Kokonaisuudessaan olen tyytyväinen ratoihin. Huomaan itse selvää kehittymistä omassa ohjauksessani ja radoilla on paljon hyviä pätkiä. Nyt meillä on 3/7 nollaa sm-kisoihin vaadittavista nollista. Katsotaan ehdimmekö saada loputkin kasaan ennen kesäkuun alkua!

nimijuttu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)